انار سرشار از آنتیاکسیدانها است و همیشه خواص آن برای مقابله با بیماریهای قلبی عروقی و برخی از سرطانها مورد بررسی پژوهشگران قرار گرفته است. اما اخیراً محققان به این نتیجه رسیدهاند که فواید انار فراتر از این حرفها است.
همهی ما خاطرات تلخ و شیرینی در زندگی داریم که برایمان ارزشمند هستند. اما آلزایمر تمام این خاطرات را محو و ذهن را تبدیل به صفحهای سفید و خالی از گذشته میکند. تاکنون درمانی برای این بیماری دژنراتیو یافت نشده است و تنها راه باقیمانده همان پیشگیری است. نتایج پژوهش محققان نشان میدهد که عصاره ی انار هم از بروز آلزایمر پیشگیری میکند.
محققان با ایزوله کردن تمام ترکیبات انار دریافتند که یکی از پلیفنولهای انار در بدن تغییر کرده و سرعت پیشرفت بتا آمیلوئید، همان پروتئین تخریب کنندهی دستگاه عصبی را کاهش میدهد.
انار سرشار از آنتیاکسیدانها است و همیشه خواص آن برای مقابله با بیماریهای قلبی عروقی و برخی از سرطانها مورد بررسی پژوهشگران قرار گرفته است. اما اخیراً محققان به این نتیجه رسیدهاند که فواید انار فراتر از این حرفها است.
نتایج پژوهشی که در مجلهی ACS Chemical Neuroscience به چاپ رسیده است نشان میدهد که عصارهی انار برای مقابله با پیشرفت بیماری آلزایمر نیز مفید است. با وجود این که در پژوهشهای پیشین مولکول منشأ خواص آن مشخص نشده بود این بار محققان اطلاعات دقیقتری در خصوص ترکیبات ضدآلزایمر این میوه کسب کردند.
- همه چیز در معده اتفاق میافتد
ترکیبات مفیدی که در مقابله با این بیماری دخالت دارند شامل اورلیتینها هستند که در روند شکسته شدن پلیفنولها توسط باکتریهای روده تولید میشوند.
بیماری آلزایمر از وجود پروتئینهای آمیلوئید بروز میکند که به شکل پلاک بین نورونها یا همان سلولهای عصبی تشکیل میشوند. برای پیشگیری از انتشار و گسترش این پروتئینها، مولکولهایی لازم هستند تا از مغز در برابر نفوذ این ترکیبات مخرب محافظت کنند.
پژوهشهای پیشین نشان داده بود که عصارهی انار چنین تأثیری را روی حیوانات دارد؛ اما محققان ترکیب تأثیرگذار را تشخیص نداده بودند.
برای یافتن این مولکولها محققان 21 ترکیب انار را ایزوله کرده و متوجه شدند که اکثر پلیفنولها چنین تأثیری ندارند. در عوض یکی از متابولیتهای این ترکیبها به نام ارولیتینها قدرت محافظت از مغز را داشتهاند. این ترکیبات جزو ترکیبات ضدالتهابی بوده و از بروز بیماری آلزایمر پیشگیری میکنند.
منبع: تبيان
انار میوه ای خاورمیانه ای است که ادعا می شود برای بیماری های قلبی، فشار خون بالا، التهاب و برخی از سرطان ها از جمله سرطان پروستات مفید است.
انار منبع خوبی از فیبر است. همچنین دارای ویتامین های A، C و E، آهن و سایر آنتی اکسیدان ها (به ویژه تانن) می باشد.
در ادامه به چند خاصیت شگفت انگیز انار اشاره خواهیم نمود.
آب انار پیشرفت سرطان پروستات را کند می کند. یک مطالعه ی کوچک در سال 2006 نشان داد که نوشیدن روزانه یک لیوان آب انار(227ml)، به طور قابل توجهی پیشرفت سرطان پروستات را در مردان مبتلا به سرطان پروستات، در محدوده زمانی معین، کاهش می دهد. این مطالعه به خوبی انجام شد، اما برای پشتیبانی از این یافته ها لازم است که تحقیقات همچنان ادامه پیدا کنند.
انار تنگی شریان کاروتید را کاهش می دهد. در یک تحقیق انجام شده با کیفیت خوب در سال 2004 بر روی بیماران مبتلا به تنگی شریان کاروتید (سرخرگ های باریک)، مشخص شد که نوشیدن روزانه یک لیوان آب انار(50ml) در بیش از سه سال، آسیب های ناشی از کلسترول در رگ ها را تقریبن به نصف کاهش می دهد، و همچنین باعث کاهش ساخت کلسترول می شود.
انار استخوان ها را تقویت می کند. در مطالعات سال 2013 ، شواهد نشان دادند که انار در استحکام استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان کمک کرده است.
حضرت محمد (ص) فرموده اند: "هرکس انار بخورد، کينه و دشمني را از خود دور کرده است."
انار اولين بار در شرق ايران يافت شد و بعد به هندوستان، آفريقا، چين، اروپا و آمريکا برده شد.
براي هزاران سال انار به عنوان گنجينه قدرت شناخته مي شد. انسان ها براي زيبا تر شدن از اين ميوه استفاده مي کردند. در مصر، مردگان را با انار دفن مي کردند.
در چين، هسته انار را شکر مي زنند و در جشن عروسي براي خوشبختي عروس و داماد آن را مي خورند.
در ادامه مطلب....
خوردن انار جدای از فواید تغذیه ای از جنبه های دارویی و اثرات درمانی نیز قابل توجه است. انار برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها از جمله تصلب شرائین ، سرطان و همچنین کمک به طول عمر و کند کردن واکنشهای پیر شدن سلولها تأثیرات فراوانی دارد.
انار ازجمله میوه های بهشتی است که در قرآن کریم از آن یاد شده است. در قرآن آمده است: « و الزیتون و الرّمان مُتَشابِهاً و غَیرَ مُتشابِه » ، زیتون و انار و میوه های متشابه یکدیگر و غیر متشابه هستند » .(1) خداوند متعال در برای فصلی میوه های متناسب با آن فصل را آفرید تا نیازهای جسمی ما انسانها را به بهترین وجه بر طرف نماید.
محققان طب قرآنی معتقدند که انار به عنوان یک میوه بهشتی از این جهت در فصل پاییز به بار می نشیند که فصل پاییز فصل خزان درختان و گرفتگی آسمان است و برای جلوگیری از افسردگی و نگرانی دانه های انار بسیار مفید بوده و موجب شادابی می شوند.
انار در طب اسلامی از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده و همواره مورد تأکید ائمه (ع) قرار داشته است. امام رضا (ع) نیز همانند اجداد بزرگوار خویش همیشه بر خوردن انار تاکید می کردند . در این مورد در حدیثی فرمودند : « انار شیرین و ترش بمک ؛چرا که انسان را نیرو می دهد و خون را زنده می سازد .» (2)
انار یکی از میوه های خوش آب و رنگ فصل پاییز و زمستان است که در مقایسه با سایر میوه های این فصل، آنتی اکسیدان بیشتری برای افزایش ایمنی، مقاومت و حفاظت از بدن در مقابل بیماری ها، میکروب ها و ویروس ها دارد. درمانگران مکاتب طب سنتی در جهان از خواص دارویی این میوه و دانه های آن برای درمان بیماری های مختلفی از قبیل بیماری های قلبی، عفونی، دندان درد و گوش درد استفاده می کنند.
انار خون را صاف می کند ، گشاینده ی رگهای بدن و ملیّن شکم و تقویت کننده ی کبد است. انار برای یرقان ، خفقان قلب و سرفه ی حاد، سودمند است. صدا را صاف و صورت را با طراوت می کند. بدن را سیراب و کرم های معده را می کشد.
امام رضا علیه السلام به نقل از پدران بزرگوارشان به نقل از پیامبر اکرم (ص) می فرماید: کُلُوا الرُّمَّانَ فَلَیسَتْ مِنْهُ حَبَّةٌ تَقَعُ فِی الْمَعِدَةِ إِلَّا أَنَارَتِ الْقَلْبَ وَ أَخْرَسَتِ الشَّیطَان أربعین یوما؛ انار بخورید، هر دانهای از انار که در معده قرار میگیرد، موجب نورانیت دل و لالی یا دوری برای چهل روز شیطان میشود". (3)
انار یک تصفیهکننده خون بوده و برای کبد بسیار مناسب است. به این دلیل از قدیم خوردن این میوه برای شفافیت پوست توصیه میشده است. از امام رضا(ع) هم نقل شده که: «انار بخورید تا دهانتان پاکیزه و خوشبو شود.» مطابق نظر کارشناسان خوردن انار مانع تشکیل پلاکهای دندانی و بروز پوسیدگی دندان میشود.امام رضا (ع) به نقل از پدران خویش به نقل از امام سجاد می فرماید: وکان عبد الله بن عباس رضی الله عنه یقول: إن رسول الله صلّى الله علیه وآله کان إذا أکل الرمانة لا یشرک فیها أحداًویقول: « فی کل رمانة حبة من حبّ الجنة». عبدالله بن عباس می گفت: هرگاه رسول خدا (ص) یکدانه انار تناول می فرمود با کسی شریک نمی شد و می فرمود: در هر اناری یک دانه از دانه های بهشتی است. (4)
در پزشکی نوین خوردن انار برای کمک به رشد جنین و سلامت فرزند توصیه شده است . در همین زمینه امام رضا (ع) انار را میوه ای می دانند که برای آوردن فرزندانی سالم توصیه می کنند و می فرماید که انار فرزند را زیبا می گرداند . (5)
از دیگر خواص انار خاصیت ضد عفونی کننده آن است. از نظر طب سنتی میوه انار سرد ، تر و قابض است . آب انار سرد و تر و پوست انار سرد و خشک و بسیار قابض می باشد .
کلیه قسمت های درخت انار قابض است اما پوست ریشه درخت انار از بقیه قسمت های این درخت قابض تر است .
برای مصارف دارویی از گل ، برگ ، پوست درخت ، پوست ریشه و دانه انار استفاده می شود . امام رضا(ع)می فرماید: « حَطَب الرّمان یَنفی الهوام » دود درخت انار حشرات را دور می گرداند و آنها را از بین می برد. (6)